Fiskspett

600 g fiskfilé t ex torsk eller kolja
svartpeppar
rivet skal av en citron
6 skivor lufttorkad skinka
2 tomater
2 salladslökar
2 msk Smör
2 dl lätt crème fraiche parmesan&vitlök

Dela fisken i bitar. Strö över peppar och citronskal. Dela skinkan i halvor på längden. Vira en skinkskiva runt varje fiskbit och trä upp dem på blötlagda träspett. Tärna tomaterna. Skiva salladslöken. Fräs löken snabbt. Tillsätt crème fraiche, rör ner tomaterna och koka upp. Pensla fiskspetten med olja och grilla dem ca 6 min.

Så här gjorde VI ISTÄLLET:
Fisken delades, kryddades och rullades in i skinka, precis enligt receptet. Löken förvälldes lätt och hamnade sedan på grillen. Tomaterna serverades i salladen och crème fraichen serverades kall.
Jättegott tyckte hela familjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.