Schnitzel med ansjovis

1 Fläskfilé ca 500g
3 ägg
1 burk ansjovis
1 citron
Ströbröd
Vetemjöl
ev gräddsås

Skär köttet i tjocka skivor och banka ut dessa till tunna fina schnitzlar. Vispa upp äggen med salt och peppar. Häll upp ströbrödet och vetemjölet på varsin tallrik. Doppa först schnitzeln i mjölet, i ägget och sedan i brödet så att paneringen täcker ordentligt. Stek på medelhög värme i smör, 1-2 minuter på varje sida. Servera med ansjovis, citron och klyftpotatis. Vill man ha en snabb sås till kan man fuska med en vanlig gräddsås på påse som man spetsar med spadet från ansjovisen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.