Fisksoppa med räkor

bild

1 gul paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad timjan
2 morötter
2 potatisar
3 tomater
1 liter grönsaksbuljong
600 g fisktärningar
200g frysta räkor
salt och peppar

Så här gör du
Skär paprika, skalad lök och vitlök i bitar. Fräs det i olivolja i en kastrull tillsammans med tomatpuré och timjan.
Skala morötter och potatis, skär dem i bitar. Lägg ner i kastrullen och fräs några minuter.
Tillsätt buljongen och låt grönsakerna koka mjuka under lock.
Lägg ner fisken och låt den sjuda några minuter. Tillsätt räkorna räkorna och tärnade tomater. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med krutonger och lätt crème fraiche med franska örter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *