Kalljästa hälsomuffins

15 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 dl torkad frukt, och/eller bär. T ex gojibär, tranbär och aprikoser
2 msk linfrön
1,5 dl hackade hasselnötter
1 dl vetegroddar
1 liter dinkelsikt

Smula sönder jästen i en bunke, häll på kallt vatten, salt och rör om.
Tillsätt torkad frukt och/eller bär.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg.
Klipp bakplåtspapper i fyrkanter, 15 x 20 centimeter. Tryck ner ett papper i en av fördjupningarna i en muffinsplåt och klicka i lite deg. Fortsätt likadant med resten. Ställ in plåten i kylen och låt bröden jäsa över natten.

Ta muffinsplåten ur kylen och låt den stå i rumsvärme cirka 1 timme.
Grädda sedan bröden 25-30 minuter, mitt i ugnen, 200*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.