Chokladkolapaj med lingon

100 g smör
0,5 dl strösocker
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl

fyllning:
1,5 dl vispgrädde
50 g smör
1,5 dl ljus sirap
200 g mörk choklad
1,5 dl lingon

Sätt ugnen på 200 grader
Smält smör i en kastrull, tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg och tryck ut i en pajform. Grädda skalet i 8-10 minuter.
Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull, koka på svag värme ca 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen, rör tills chokladen smält och är blank, använd ev. eftervärmen.
Häll smeten i pajskalet och strö över lingon. Ställ i kylen att stelna över natten (el minst 5 timmar)
Servera med vispad grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *