Krämig rotfruktssoppa

4 port
8 potatisar, ca 600 g
2 palsternackor, ca 200 g
3 morötter, ca 300 g
1 liter örtbuljong
2 dl lätt crème fraiche
4 ansjovisfiléer
salt och peppar
250 g KESO cottage cheese

Gör så här
Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraiche och ansjovis. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 – 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min. Servera med cottage cheese och grovt bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.