Kräftsås med morotspasta

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk smör
1 msk tomatpuré
2 krm sambal oelek
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl créme fraiche
1 dl mjölk
1 dl av kräftspadet
1 msk idealmjöl
ca 250 g skalade kräftstjärtar (eller 50/50 kräftor och räkor)
1/2 dl hackad persilja
svartpeppar
4 morötter
300 g tagliatelle

Kräftsås:
Skala och hacka vitlöken. Fräs den sedan i smör i en kastrull.
Tillsätt tomatpuré, sambal och smulad buljongtärning. Fräs runt lite.
Skaka ihop mjölk, lake, créme fraiche och redning, häll vätskan över löken och låt småkoka några minuter.
Tillsätt persilja och kräftor, smaka av med svartpeppar och låt bli varmt.

Morotspasta:
Skala morötterna, strimla dem sedan med potatisskalare.
Koka pastan, lägg i morötterna när det återstår någon minut av tiden.
Servera med såsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.