Apelsinlax

3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong
600 g skinn- och benfri laxfilé
smör
salt och peppar
2 apelsiner
2 avokado
2 msk hackad persilja

Limedressing:
2 dl lätt crème fraiche
rivet skal av 1/2 lime
1 msk flytande honung
2 krm salt

Gör så här
Blanda ihop dressingen. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i kuber, krydda med salt och peppar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 3 min. Skala apelsinerna och dela i bitar. Dela, kärna ur, skala och tärna avokadorna. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Ringla över limedressing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.