Fiskgratäng med rökt lax

400 g vit fisk, tinad
200 g rökt lax
1 gul lök
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk idealmjöl
buljongtärning
dill
salt & vitpeppar

Dela fisken i bitar och placera i en ugnsform. Fördela laxen ovanpå.
Hacka löken smått, fräs i lite smör. Tillsätt idealmjöl och buljongtärning, fräs lite till. Häll på vitt vin, grädde och mjölk, vispa runt så mjölet löser sig. Låt småkoka några minuter så löken mjuknar.
Tillsätt dill och persilja, smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken.
Gratinera i 225* 20-30 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.