Rabarber-cheesecake

Rabarbersås:
300g rabarber, skölj och dela i mindre bitar.
1 dl socker
0,5 dl vatten
Koka 10 min, låt rinna av i en sil en timma. Kasta ”geggan”.
 
Cheesecake:
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost
0.5 dl socker vispas ihop
 
3 äggvitor vispas hårt
 
2 dl grädde vispas
 
Rör försiktigt ihop allt, häll i smord form, bröad med smulade digestivekex. Rör försiktigt ner rabarbersåsen så glassen blir marmorerad. Frys minst 3 timmar.
 
Om man använder späd rabarber kan man röra ner hälften av fruktköttet i äggulorna.
 
Det ser trevligt ut att garnera med några snedskurna, lättkokta rabarberstjälkar och lite rabarbersås ovanpå glassen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.