Långpannebröd: Rågsiktsrutor

50 g smör
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
0,5 dl mörk sirap
2 tsk salt
2 tsk brödkrydda
2 dl fint rågmjöl
8-9 dl rågsikt

Smula jästen.
Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 37* och häll vätskan över jästen.
Tillsätt sirap, salt och brödkrydda. Rör till jästen löst sig och allt blandats ordentligt.
Tillsätt mjölet, lite i taget. Degen ska vara ganska lös men inte kladdig. Bearbeta degen i minst 5 min.
Jäs övertäckt ca 60 min.
Knåda degen lätt, platta ut på bakplåtspapper i en långpanna, skär i rutor och nagga med en gaffel.
Jäs övertäckt ca 45 min, grädda sedan i 200* ca 20-25 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.